شبکه‌های اجتماعی

مقایسه فنی سه پیکاپ مطرح در بازار جهانی

باربر‌‌های شیک‌پوش

مرسدس‌بنز با Xکلاس به دنبال ارائه تعریفی جدید در دنیای پیکاپ‌سازی است، اما او قبل از هر چیز باید از سد نیسان ناوارا و فولکس‌واگن آماروک عبور کند. تعداد کمی از اتومبیل‌ها پیدا می‌شوند که ادعای باز آفرینی یک کلاس یا بازه قیمتی را کنند، اما در مورد مرسدس‌بنز X‌کلاس، این شانس وجود دارد.
آماروک در سال 2010 با ظاهری شکیل و ویژگی‌های فنی قابل توجه پا به بازار گذاشت. مدل فعلی که از 2016 بر روی خط تولید است، تنها پیکاپ دو کابین جهان با پیشرانه V6 دیزلی به حساب می‌آید. در این مقایسه ما برای شروع، قوی‌ترین مدل 4 سیلندر Xکلاس تحت عنوان X250 d را با پیشرانه دیزلی 201 اسب بخاری به مصاف آماروک V6 فرستادیم. بنابراین آن‌ها از لحاظ توانایی فنی در یک سطح قرار می‌گیرند. البته که مرسدس Xکلاس خودرویی گران‌تر است. اگر Xکلاس در نگاه اول آشنا و صمیمی به نظر می‌رسد، علت آن استفاده از پلت‌فرم نیسان در زیر پوست این خودرو است! بله، حقیقت تلخ این است که Xکلاس با وجود قیمت بالایی که دارد، چیزی جز یک نیسان ناوارای فیس‌لیفت‌شده نیست. ساختار فنی دو خودرو کاملا مشترک است اما مرسدس تلاش زیادی به کار بسته تا Xکلاس، استایل خارجی منحصر به فرد خود را بگیرد. ما در این مقایسه به سراغ مجهزترین نسخه ناوارا (ناوارا Tekna) رفتیم تا اختلاف قیمتی این مدل با دو پیکاپ نسبتا گران‌قیمت حاضر در تست، به حداقل مقدار ممکن کاهش یابد.


Xکلاس
این پیکاپ لوکس، ترکیبی از رفتار اقتصادی خودرو‌های کار و تجاری دایملر و کیفیت بالای خودرو‌های سواری این برند را یک جا عرضه می‌کند. دو پیشرانه در فهرست انتخاب‌ها قرار دارند؛ X220 d و X250 d به ترتیب با 161 و 187 اسب بخار قدرت که نسخه اول با گیربکس دستی و گزینه دوم با جعبه‌دنده خودکار ارائه می‌شوند. قیمت‌ها از 32,772 یورو (شامل مدل‌های اتوماتیک) استارت می‌خورند. اگرچه که هنوز هم از ناوارا Tekna با گیربکس دستی معمولی به مراتب گران‌تر است.
احساس کیفیت، همان چیزی است که در ادامه راندن با Xکلاس از آن تراوش می‌کند. تمام پیکاپهای 1 تنی، در تعلیق عقب به گونه‌ای برنامه ریزی شده‌اند که بارگذاری‌های سنگین را پاسخگو باشند. پس قطعا مقداری جهش به بالا را در هنگام باربرداری از پشت ‌آن‌ها می‌توان پیش‌بینی کرد. با این حال به نظر می‌رسد که نیسان، با مولتی‌لینکی که در عقب ناوارا طراحی کرده است، اطمینان خاطر بیشتری را به مالک القا می‌کند. با وجود تجربه نیسان در پشت پرده ساخت Xکلاس، باز هم انتظار می‌رود که با این خودرو با ملایمت بیشتری نسبت به یک ناوارا رفتار شود. چرا که هنوز آزمون‌های زیادی برای پس دادن در پیش دارد.
سیستم فنربندی بسیار نرم‌تر از حد معمول این سگمنت است. حتی با وجود رینگ‌های 19 اینچی Xکلاس مورد آزمایش، باز هم نرمی و راحتی بیشتری را در مقایسه با پدر معنوی خود، ناوارای با رینگ‌های 18 اینچی دارد. اما سایز بزرگ رینگ و لاستیک، صدای بیشتر جاده‌ای را به همراه دارد که البته هیچ‌گاه نمی‌توانید آن‌را آزاردهنده بنامید. در گوشه‌ها، Xکلاس اندکی بازی دارد. اما باز هم به مراتب پایدار‌تر از دو رقیب دیگر است. فرمان سبک آن هم حکایت از مانورپذیری خوب خودرو در سرعت‌های پایین دارد.
X250 d از پیشرانه مشابه با نیسان ناورا برخوردار است. موتوری 4 سیلندر به حجم 2.3 لیتر و از نوع دیزل اما با 14 اسب بخار کمتر نسبت به آماروک V6 دیزل. همچنین 50 نیوتن‌متر کمبود گشتاور و وزن بالا‌تر هم، پاشنه آشیل‌ این دو برادر ژاپنی و آلمانی است که فضا برای ضربه خوردن از سوی آماروک باز می‌کند. اگرچه که به اعتقاد بنز، Xکلاس برای برنده شدن در یک مسابقه درگ ساخته نشده است، بلکه نسبت به وزن و تجهیزات نصب شده بر رویش، در حد خود چالاک نیز به حساب می‌آید. ناگفته نماند که Xکلاس، طیف بزرگی از آپشن‌های جانبی مخصوص به شخصی سازی همچون رول بار، صندلی‌های قسمت بار، هارد تاپ، باربند، جعبه‌های عقب و ریل سقفی را ارائه می‌دهد.

 


آماروک
آماروک را می‌توان آقای باکلاس دنیای پیکاپها دانست. همچون Xکلاس، آماروک هم تنها به صورت پنج نفره دو کابین عرضه می‌شود، اما  قیمت آن از 30,455 یورو شروع می‌شود. نسخه مورد آزمایش ما از تیپ HighLine با موتور V6 توربو دیزل 201 اسبی است. تا پیش از آن که X250 d به بازار برسد، آماروک تنها پیکاپ دو کابین V6 موجود در بازار انگلستان بود. نکته حائز اهمیت درباره آماروک، رانندگی هیجان انگیز‌تر و خاصیت‌های داینامیکی بهینه‌تر است که در رقبای آن کم‌تر یافت می‌شود.
با 201 اسب بخار قدرت و 500 نیوتن‌متر گشتاور، واقعا با یک غول قدرتمند مواجه هستیم که در سطحی بالاتر از دو خودروی دیگر عمل می‌کند. عقربه سرعت‌سنج آماروک برای رساندن خود از عدد 0 به 99، به 9 ثانیه زمان نیاز دارد که طبق محاسبات ما، 2.4 ثانیه سریع‌تر از Xکلاس ظاهر می‌شود. این شتاب بالا سر‌های زیادی را در خیابان و بیابان به سوی پیکاپ فولکس می‌چرخاند. اگرچه که تعویض نرم و دقیق دنده‌ها توسط گیربکس 8 سرعته خودکار هم در این چالاکی بی تأثیر نیست و زمانی که از دور 1250 rpm تمام گشتاور خودرو در اختیارتان قرار می‌گیرد، آن گاه سپاس‌گزار مهندسان فولکس‌واگن خواهید بود. اما نکته تأسف‌برانگیز این است که فنر‌های استفاده‌شده در محور عقب آماروک، به دقت Xکلاس و ناوارا در جذب ضربات عمل نمی‌کنند و رینگ‌های 19 اینچی نیز مزید بر علت شده‌اند تا آماروک به اندازه پیکاپ بنز نرم و راحت احساس نشود. با این حال، فولکس خبر از بازنگری و اصلاح در طراحی سیستم تعلیق آماروک داده است که به نظر، ارزش انتظار کشیدن را دارد. اما ما به شما توصیه می‌کنیم که اگر با آماروک هوای آف‌رود و صحرا نوردی به سرتان زد، حتما تایرهای آن را عوض کنید!

 


ناوارا
در حالی که پیدایش نام ناوارا به اوایل دهه 90 میلادی باز می‌گردد، نسل سوم این پیکاپ، خودرویی کاملا جدید به شمار می‌رود. ناوارا در اتاق‌های متنوعی عرضه می‌شود که البته مدل دو پیکاپ آن از محبوبیت بالاتری برخوردار است. امروز نسخه Tekna با جعبه دنده اتوماتیک به مقایسه ما آمده است. پیشرانه 4 سیلندر ناوارا با صدایی خشک و خشن استارت می‌خورد. حتی تعویض دنده‌ها هم کاملا مکانیکی و ملموس انجام می‌گردد! البته با ادامه روشن بودن موتور، از سر و صدای پیشرانه دیزلی کاسته می‌شود و خودرو به اصطلاح دور می‌گیرد. ناگزیریم اعتراف کنیم که میزان صدای تولیدی از ناوارا 4 سیلندر، عملا با پیشرانه V6 آماروک در یک سطح قرار دارد.
ناوارا از جعبه دنده مشترک با Xکلاس استفاده می‌کند که عملکردی خوب و غافلگیر کننده دارد. نقطه مثبت این گیربکس، عدم وجود خنگی در سنگین کردن دنده‌ها است که این نقص در اکثر خودرو‌های این کلاس به چشم می‌خورد. اگرچه در پدال گاز اندکی تأخیر وجود دارد و در رانندگی‌های طولانی، از کارایی‌ آن کاسته می‌شود، اما از ناحیه جعبه‌دنده نمی‌توان ایراد عمده‌ای گرفت. این نکته را از قلم نندازیم که پلت‌فرم ناوارا علاوه بر بنز، برای رنو نیز کاربردی بوده است. رنو آلاسکان از تازه‌ترین پیکاپهای بازار است که نخستین پیکاپ خودروساز فرانسوی هم به حساب می‌آید. از پایان امسال می‌توانیم شاهد اضافه شدن آلاسکان به این رقابت باشیم.
سرانجام برنده کیست؟

 

رتبه اول
مأموریت Xکلاس، ارتقای کلاس وانت‌های موجود در بازار بود و به راستی که با موفقیت رسالت خود را به پایان رساند. این همان ناوارای معروف بازار است، اما به نظر می‌رسد که کیفیتی از جنس SUV‌های مرسدس دارد و به جرئت، از بهترین پیکاپهایی است که تاکنون رانده بودیم. بله، قیمت به شدت بالا است اما باید پذیرفت که لوکس‌ترین پیکاپ اروپا به شمار می‌رود. اگر قصد خرید X250 d را دارید، تردید نکنید. چرا که ما هم او را به عنوان رتبه اول این رقابت معرفی می‌کنیم.


رتبه دوم
باخت آماروک به Xکلاس، در حقیقت باخت دو برند به یکدیگر بود. کیفیت و طراحی مرسدس‌بنز بر برتری‌های فنی فولکس‌واگن چربید، اما این نباید به معنای نقطه پایان برای آماروک باشد. پیشرانه حجیم خفته در زیر کاپوت آن، هنوز هم برای رو سیاه کردن مالکان Xکلاس کفایت می‌کند. با تمام این اوصاف، آماروک به کسب مقام دوم قناعت کرد.


رتبه سوم
ما از ابتدا ناوارا را به قصد به چالش کشیدن آن در برابر پیکاپهای پریمیوم بازار، به این رقابت دعوت کردیم. بدون شک، ناوارا از لحاظ توانایی و تجربه، یک سر و گردن بالاتر از دو خودروی اول قرار می‌گیرد، اما کیفیت ساخت چشمگیر بنز و پرفورمنس عالی فولکس، نیسان را به یک عقب‌نشینی اجباری هل می‌دهند. با این حال در بحث آمار فروش، همچنان این نماینده ژاپنی رقابت ما است که حکمرانی می‌کند.

 

منبع: Auto Express

نظر دهید


در همین زمینه